Werk in opdracht

Grafisch ontwerp, lesmateriaal, illustraties

Werk in opdracht van merendeels culturele organisaties.

  • Boeken: vormgeving, tekst en illustraties
  • Lesmateriaal: vorm en inhoud, voor de Tekenskoalle en voor primair onderwijs
  • Grafische ontwerpen voor diverse opdrachtgevers
  • Websites

Hieronder een selectie van recent werk in opdracht

Boeken

Voor Kunstlokaal №8 schreef en maakte ik, tot nu toe, 43 boekjes bij de duo-tentoonstellingen in de galerie. Alle catalogi van de essentie-tentoonstellingen van Stichting Vierplus gaf ik vorm, ook de affiches, het logo en de rest van het promotiemateriaal is van mijn hand. In 2015 heb ik voor Marcel Prins een overzicht van zijn werk gemaakt in het boek Playtime. Het boekje Boven water is een prentenboek voor volwassenen, dat ik maakte nadat ik in de vorige eeuw had leren werken met de scanner en Photoshop. In 2013 heb ik het project weer opgepakt en vernieuwd. Als afscheidscadeautje liet ik het drukken voor mijn collega’s van het ‘oude’ Koorenhuis in Den Haag. Dit was dus niet in opdracht van iemand anders, maar van mezelf. Godard schrift #1 was een opdracht van de Godard stichting.

Boekjes bij de duo-tentoonstellingen in Kunstlokaal №8, 2011-heden. Tekst en vormgeving.


Catalogus essentie iQ, een tentoonstelling op papier, 2020. Vormgeving.


Playtime, boek voor Marcel Prins, 2015. Vormgeving.


Boven water, boekje, eigen tekst en illustraties, 1999 en 2013


Werk in opdracht - Godard schrift 1
Godard schrift #1, 2016, vormgeving

Lesmateriaal

In loondienst van het Koorenhuis heb ik veel van het lesmateriaal van de afdeling educatie vormgegeven, zoals te vinden is op de archiefpagina illustraties, lesmateriaal en grafisch ontwerp. Daarna, eenmaal zelfstandig, maakte ik twee Prezi’s voor de Tekenskoalle. Ook gaf ik vorm en dacht mee aan een ontwerp-hulpmiddel voor beeldende lessen. Als onderdeel van een erfgoedproject voor leerlingen in het primair onderwijs maakte ik leskaarten om zelfstandig opdrachten uit te voeren.

Grafisch ontwerpen

Uitgelicht: twee logo’s en een grafisch prentenboek

Website ontwerpen

Klik op de links om de websites te openen in een nieuw venster


Meer zien?

Bekijk mijn archiefpagina met oudere illustraties, grafische ontwerpen en lesmateriaal.