Werk in opdracht

Grafisch ontwerp, lesmateriaal, illustraties

Werk in opdracht van merendeels culturele organisaties.

Hieronder een selectie van recent werk in opdracht

Website ontwerpen

Al jaren maak ik mijn eigen website. Eerst in iWeb op de Mac; toen dat programma niet langer werd ondersteund ben ik overgegaan op WordPress. Met tussendoor een uitstapje naar Dreamweaver om een offline site te ontwerpen die op een school moest gaan draaien en niet bedoeld was voor de buitenwereld.

Heel recent heb ik ook een webwinkel opgezet: Museo. Dat is andere koek, maar om met Pippi Langkous te spreken: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik ‘t wel kan”.

Klik op de links om de websites te openen in een nieuw venster.


Boeken

Voor Kunstlokaal №8 schreef en maakte ik de boekjes bij de duo-tentoonstellingen in de galerie.


Het boekje Boven water is een prentenboek voor volwassenen, dat ik maakte nadat ik in de vorige eeuw had leren werken met de scanner en Photoshop. In 2013 heb ik het project weer opgepakt en vernieuwd. Als afscheidscadeautje liet ik het drukken voor mijn collega’s van het ‘oude’ Koorenhuis in Den Haag. Dit was dus niet in opdracht van iemand anders, maar van mezelf.


Bladzijde uit ‘Boven water’

In 2015 heb ik voor Marcel Prins een overzicht van zijn werk gemaakt in het boek Playtime.


Godard schrift #1 was een opdracht van de Godard stichting.

Werk in opdracht - Godard schrift 1
Godard schrift #1, 2016, vormgeving

Alle catalogi van de essentie-tentoonstellingen van Stichting Vierplus gaf ik vorm; ook de affiches, het logo en de rest van het promotiemateriaal is van mijn hand.


Lesmateriaal

Impuls Kunstmenu

In 2020 heb ik een les ontworpen voor Wortels en Vleugels, educatieproject voor scholen in Ooststellingwerf. Heerlijk om weer met mijn oude vak (ontwikkelen van lessen in de kunsteducatie) bezig te zijn, en helemaal fijn om dat te doen in zo’n leuk team!

In loondienst van het Koorenhuis heb ik veel van het lesmateriaal van de afdeling educatie vormgegeven, zoals te vinden is op de archiefpagina illustraties, lesmateriaal en grafisch ontwerp.

Daarna, eenmaal zelfstandig, maakte ik drie Prezi’s voor de Tekenskoalle: Ruimte, Het creatieve proces en Tekenen is sociaal, met bij Het creatieve proces kaarten om te gebruiken in de les. Ook gaf ik vorm en dacht mee aan een ontwerp-hulpmiddel voor leerkrachten om beeldende lessen te bedenken en in een leerlijn te plaatsen.

Als onderdeel van een erfgoedproject voor leerlingen in het primair onderwijs maakte ik leskaarten om zelfstandig opdrachten uit te voeren.

Grafisch ontwerpen

Uitgelicht: twee logo’s en een grafisch prentenboek


Meer zien?

Bekijk mijn archiefpagina met oudere illustraties, grafische ontwerpen en lesmateriaal.